HTML

A Magyar BurnStation

A H.A.C.K. április 10.-én megrendezésre kerülő Kopirájt 300 kiállitásra a Pagliacci fedőnevű mozgalommal készül, melynek eszköze egy BurnStation.

A BurnStation projekt nem hivatott ellenszegülni a kiadóknak, jogvédő és jogalkotó intézményeknek, sem semmilyen eszmének amely elhatárolódik a nyílt és szabad rendszerek alkalmazásától, hanem egy újabb megnyilvánulási teret és eszközt biztosít azoknak, akik az információ szabad áramlása mellett döntöttek.

Friss topikok

Archívum

Kerekasztal a szerzői jogokról - Tűzraktér

2010.03.31. 22:07 eaposztrof

"Az a jövő, hogy nem eltávoltjuk, hanem jogostjuk a tartalmakat."
Kerekasztal a szerzői jogokról

Szólj hozzá! · 1 trackback

Az első magyar BurnStation

2010.03.11. 22:52 eaposztrof

Első körben egy BurnStation felállítását terveztük, majd egy jogász felvilágosított, hogy a jelen jogi korlátozások miatt Magyarországon ez nem lehetséges.

Felmértük, hogy mit tehetünk a megvalósulás érdekében. Felmerült, hogy kirakunk egy szomorúra festett kikapcsolt BurnStation-t (Pagliacci projekt). Annak ellenére, hogy látványos és felettébb szórakoztató lett volna, az ötletet elvetettük, mivel nem az Artisjus és egyéb - látszólagosan - az alkotókért tevékenykedő szervezet támadása a célunk, hanem az alkotók segítése, az alkotások szabad terjesztése.

A mai véleményekkel telített információs korban abban akkor bizonyosodhatunk meg valamiről, ha kipróbáljuk. Ennek fényében Április 10.-én - a jogász figyelmeztetése ellenére - az Open Society Archiveban kiállítjuk a működő BurnStationt. Felkérünk mindenkit, hogy töltsenek fel rá minél több szabad zenét, és bátorítunk minden érdeklődőt, hogy "Nevezd Meg! Ne Add el! Így add tovább!".

Szólj hozzá!

Címkék: megvalósítás burnstation kiálltás

A projekthez kapcsolódó hivatkozások

2010.03.09. 23:02 eaposztrof

kiállító: HackerSpace Magyarország - Hungarian Autonomous Center for Knowledge (független magyar tudásközpont) // http://hspbp.org/

jogi háttér: Asimov Alapítvány

rendezvény: Kopirájt 300 // http://kopirajt300.blog.hu/

helyszín: Open Society Archive // http://www.osaarchivum.org/

eszköz: Burn Station // http://www.platoniq.net/burnstation/indexnew.html

Szólj hozzá!

Címkék: linkek kiállítás

BurnStation logo

2010.03.08. 02:19 eaposztrof

burnstation logo
burnstation-logo.png · 400x156 · 20,78 KB URL: http://burnstation.blog.hu/media/image/burnstation-logo.png

Szólj hozzá!

Címkék: design brand